Se även cupinformationen för utskrift.

Winning Ground 2021 med pågående pandemi kommer bli ett annorlunda evenemang med följande begränsningar:

 • ingen övernattning på skola
 • minst fyra matcher varav en match med finalinramning på Linköpings Arena
 • lagen kan önska att spela sina matcher över en dag (WG kommer planera vilken) eller två dagar
 • spelare och tränare får även möjlighet att träffa förebilderna i Linköpings FC digitalt den 3 augusti
 • lunch finns att förboka i samband med att lagen kompletterar med deltagaruppgifter och önskad nivå på motstånd.

Vi prioriterar att arrangera ett begränsat men smittsäkert arrangemang vilket kommer ge en annorlunda upplevelse än normala år, men förhoppningen är att deltagarna uppskattar att vi i alla fall har möjlighet att genomföra arrangemanget.

Det innebär att deltagare och besökare uppmanas följa FHMs allmänna råd:

 • stanna hemma vid symtom på covid-19,
 • tvätta händerna ofta och noggrant eller använda handdesinfektion,
 • hålla avstånd till andra människor och undvika trängsel.

Deltagande lag ansvarar för att skicka hem spelare som blir sjuka eller får symptom.

Datum

6-8 augusti 2021, matcher 6-7 augusti, samt Linköping FC – BK Häcken 8 augusti.

Klasser

F10 Flickor födda 2011 eller senare (7 mot 7)

F11 Flickor födda 2010 eller senare (7 mot 7)

F12 Flickor födda 2009 eller senare (7 mot 7)

F13 Flickor födda 2008 eller senare (9 mot 9)

F14 Flickor födda 2007 eller senare (9 mot 9)

Klasserna delas även in i tre nivåer (lätt, medel, svår) efter lagens önskemål vilket anges tillsammans med de detaljerade deltagaruppgifterna, se viktiga datum. Med ambitionen att skapa jämna matcher redan under första dagen kan det vara så att vi planerar matcher över åldersklasserna. Erfarenheterna från tidigare år är goda enligt den återkoppling vi fått.

Vid anmälan anger lagen om man om man önskar spela sina matcher under en dag (WG kommer planera vilken) eller under två dagar. I båda fallen innebär det minst fyra matcher,varav en med finalinramning på Linköpings Arena.

Lagavgift

1250 kr/lag, samt 1500 kr/lag för F14. Antalet lag är begränsat och prioriteras enligt prioritetsdatum. Vid anmälan före och betalning senast 2020-12-31 är prioritetsdatum detsamma som anmälningsdatum, därefter är prioritetsdatum det datum då anmälningsavgiften betalats.

Deltagaravgift

Pris per deltagare (spelare/ledare) är 350 kr och inkluderar matcher (varav en på Linköping Arena), festival-T-shirt, Linköping FC DigiNight och ev. söndagens festivalmatch (publikläget får vi återkomma till senare). Pris för lunch (bokas tillsammans med deltagaravgifter) är 80 kr per deltagare.

Antal spelare

Ett lag kan använda fritt antal spelare/match. Samma spelare kan endast deltaga i ett och samma lag under festivalen

Regler

Östergötlands fotbollförbunds regler för 7 mot 7 och 9 mot 9, se länk, kompletterat med de nya riktlinjerna från 2019 för 7 mot 7 och 9 mot 9 från SvFF. Notera särskilt att vid tillbakaspel till egen målvakt får målvakten inte ta upp bollen med händerna, samt att de nya riktlinjerna innefattar en ‘retreat-line’ för 7 mot 7  som påverkar vad som gäller vid inspark.

Dispenser

Filosofin med Winning Ground är att alla så långt som möjligt ska kunna vara med och deltaga. I festivalen räknas inte resultaten och därför är det öppet för dispenser i nivåerna medel och svår med ett år äldre spelare, upp till fem per lag och max tre på planen samtidigt. Det är ledares ansvar att följa riktlinjerna och påtala dispensen för motståndarlaget.

Matcher

Deltagande lagen spelar minst 4 matcher på antingen två dagar eller på en och samma dag (lagen väljer vilket alternativ), varav en match på Linköping Arena med mästerskapsinramning.  I samband med arenamatchen används en aktuell spelarförteckning. Den som finns i MyTeam onsdag 4 augusti 12.00 kommer användas. För senare ändringar måste lagen ta med spelarförteckningen till arenamatchen senast 15 minuter före match. Finns som Excel eller PDF, eller så kan spelarförteckningen skrivas ut från MyTeam. Viktigt för att speakern ska läsa upp rätt spelare. För arenamatchen finns även en särskild instruktion.

Speltid

Vanliga matcher spelas 2×20 min (2×25 min för F14), finalmatchen spelas 1×20 min

Resultat

Winning Ground har redan från början arrangerats utan resultaträkning, vilket nu är en nyttig erfarenhet när detta är Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för cupspel från och med 2017

Domare

Utbildade ungdomsdomare

Spelplaner

Stångebro sportfält, Anders Ljungstedts Gymnasium och Linköpings Arena, allt inom gångavstånd, se länk.

Publik

I och med att Winning Ground spelar matcherna på fyra olika avgränsade områden så gäller FHMs gräns om 600 personer per avgränsat område var vart och ett av dessa. Därmed är publik välkomna till matcherna, men i närheten av lagens avbytarsida. På Linköping Arena hänvisas publiken till särskilda ingångar.

Luncher

Förbokade luncher serveras för alla lag på Scandic Frimurarhotellet, se karta. Lagen erhåller ett lunchkort som uppvisas när man kommer till matsalen, och lagen måste komma i en grupp.

Boende

Erbjudande om hotellpaket kommer skickas ut, alt. är lagen välkomna att arrangera eget boende. Vi gör detta för att följa FHMs riktlinje om övernattning i mindre grupper.

Lagregistrering vid ankomst

Före lagens första match första dagen ska laget registrera sig i infocenter i Saab Arena, se karta.

Omklädningsrum

Finns tillgängliga vid boende samt vid Linköpings Arena och ishallen, se karta.

Festivalmatch

En av festivalens höjdpunkter är traditionellt en festivalmatch på Linköpings Arena. 2021 är detta en träningsmatch mellan Linköpings FC – BK Häcken, söndag 15.00

Linköping FC DigiNight 

Möjligheten att träffa spelare i Linköpings FC uppskattas mycket av deltagarna i Winning Ground. I år kommer vi arrangera detta på ett annorlunda sätt med hänsyn till situationen. En kväll i anslutning till WG så bjuds lagen in till ett digitalt möte uppdelat i två delar:

 • 18.00-19.00 får ni möjlighet att träffa två spelare ur  LFC A-lagstrupp. De berättar lite om sin vardag som fotbollsproffs och ni  får möjlighet att ställa frågor. Förberedd gärna dessa innan och utse en  representant eller använd er ledare för att ställa dem. 
 • 19.00-20.00 inbjuds alla ledare till ett tränarforum och frågestund  med A-lagets tränare Andrée Jeglertz och Malin Levenstad.

Länk till videomötena kommer distribueras strax före DigiNight.

Parkering

Grusparkeringsplatsen ”Papegojan” i direkt anslutning till Linköping Arena, parkeringen intill Saab Arena, eller parkering kring Anders Ljungstedts Gymnasium, se karta. Genom ett samarbete med Dukaten kan vi erbjuda parkering till reducerat pris via appen LinPark.

Utrustning för lagen att ta med

 • Uppvärmningsbollar
 • Västar eller tröjor i annan färg – det är bortalaget som är ansvariga för att de spelar i annorlunda ställ jämfört med hemmalaget.

Övrigt

Ta med föräldrar och supportrar till Winning Ground och upplev spelglädjen med ungdomarna. Se särskild information för besökare.

Varför ska vårt lag åka till Winning Ground Fotbollsfestival?

Under Winning Ground Fotbollsfestvial kan lagen fullt ut kan fokusera på lagets utveckling utan press på att skörda resultatmässiga framgångar. Festivalen sätter flickfotbollens utveckling i centrum och erbjuder möjlighet till unika möten med stjärnspelarna i Linköpings FC. Genom finalmatcherna på Linköping Arena får alla spelare en liten inblick till hur det är att vara spelare i damallsvenskan.

Frågor

Om ni har några frågor om festivalen så besvaras dom via e-post till info@winningground.se