För den intresserade finns förra årets sammanställda festivalinformation fortfarande tillgänglig.

Datum

9-11 augusti 2019

Klasser

F10 Flickor födda 2009 eller senare (7-manna)

F11 Flickor födda 2008 eller senare (7-manna)

F12 Flickor födda 2007 eller senare (7-manna)

F13 Flickor födda 2006 eller senare (9-manna)

F14 Flickor födda 2005 eller senare (9-manna)

Klasserna delas även in i tre nivåer (lätt, medel, svår) efter lagens önskemål vilket anges tillsammans med de detaljerade deltagaruppgifterna, se viktiga datum. Med ambitionen att skapa jämna matcher redan under första dagen kan det vara så att vi planerar matcher över åldersklasserna. Erfarenheterna från tidigare år är goda enligt den återkoppling vi fått.

Lagavgift

1000 kr/lag (800 kr/lag vid betalning senast 2018-12-31), samt 1400 kr/lag för F14 (1120 kr/lag för F14 vid betalning senast 2018-12-31). Antalet lag är begränsat och prioriteras enligt prioritetsdatum. Vid anmälan före och betalning senast 2018-12-31 är prioritetsdatum detsamma som anmälningsdatum, därefter är prioritetsdatum det datum då anmälningsavgiften betalats.

Deltagaravgift

Pris per deltagare (spelare/ledare) är 960 kr och inkluderar grupplogi fre-sön, mat (fredag lunch+middag, lördag frukost+lunch+middag, söndag frukost+lunch), festival-T-shirt, kändisfest, festivalmatch. Pris utan mat och boende 320 kr, utan frukost och boende 640 kr. Finns även möjlighet för lagen med övernattning från torsdag med en extra avgift på 120.

Antal spelare

Ett lag kan använda fritt antal spelare/match. Samma spelare kan endast deltaga i ett och samma lag under festivalen

Regler

Östergötlands fotbollförbunds regler för sjumanna- och niomannaspel, se länk, kompletterat med de nya riktlinjerna för 2019 för sju- och niomannaspel från SvFF. Notera särskilt att vid tillbakaspel till egen målvakt får målvakten inte ta upp bollen med händerna, samt att de nya riktlinjerna innefattar en ‘retreat-line’ för sjumanna som påverkar vad som gäller vid inspark och offside.

Dispenser

Filosofin med Winning Ground är att alla så långt som möjligt ska kunna vara med och deltaga. I festivalen räknas inte resultaten och därför är det öppet för dispenser i nivåerna medel och svår med ett år äldre spelare, upp till fem per lag och max tre på planen samtidigt. Det är ledares ansvar att följa riktlinjerna och påtala dispensen för motståndarlaget.

Matcher

Deltagande lagen spelar minst 5 matcher på tre dagar, varav en match på Linköping Arena med mästerskapsinramning. Spelschema för 2018 finns här. I samband med arenamatchen lämnas en aktuell spelarförteckning. Finns som Excel eller PDF, eller så kan spelarförteckningen skrivas ut från MyTeam. Viktigt för att speakern ska läsa upp rätt spelare. För arenamatchen finns även en särskild instruktion.

Speltid

Vanliga matcher spelas 2×20 min (2×25 min för F14), finalmatchen spelas 1×20 min

Resultat

Winning Ground har redan från början arrangerats utan resultaträkning, vilket nu är en nyttig erfarenhet när detta är Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för cupspel från och med 2017

Domare

Utbildade ungdomsdomare

Spelplaner

Stångebro sportfält, Anders Ljungstedts Gymnasium och Linköpings Arena, allt inom gångavstånd, se länk.

Måltider

Måltiderna serveras för alla lag på Anders Ljungstedts Gymnasium, se matsedel.

Boende

I skolor i direkt anslutning till spelplanerna, se länk.

Omklädningsrum

Finns tillgängliga vid boende samt vid Linköpings Arena och ishallen, se karta.

Festivalmatch

En av festivalens höjdpunkter är traditionellt en festivalmatch på Linköpings Arena. 2018 var detta Linköpings FC – Vittsjö i Damallsvenskan.

Parkering

Grusparkeringsplatsen ”Papegojan” i direkt anslutning till Linköping Arena, parkeringen intill Saab Arena, eller parkering kring Anders Ljungstedts Gymnasium, se karta. Genom ett samarbete med Dukaten kan vi erbjuda parkering till reducerat pris via appen LinPark.

Övrigt

Ta med föräldrar och supportrar till Winning Ground och upplev spelglädjen med ungdomarna. Se särskild information för besökare.

Varför ska vårt lag åka till Winning Ground Fotbollsfestival?

Under Winning Ground Fotbollsfestvial kan lagen fullt ut kan fokusera på lagets utveckling utan press på att skörda resultatmässiga framgångar. Festivalen sätter flickfotbollens utveckling i centrum och erbjuder möjlighet till unika möten med stjärnspelarna i Linköpings FC. Genom finalmatcherna på Linköping Arena får alla spelare en liten inblick till hur det är att vara spelare i damallsvenskan.

Frågor

Om ni har några frågor om festivalen så besvaras dom via e-post till info@winningground.se